Vinç Sistemlerin Önemi
26.10.2018

Vinç sistemleri ve yük kaldırma ekipmanların önemi oldukça fazla olmakla birlikte iş kazalarında unutmamak gerekir.

Vinç sistemleri nelerdir ?

Vinç sistemleri tamamıyla kaldırılamayacak ağırlıktaki yüklerin kaldırılması depolanmasıdır. Olmazsa olmazlardan olan vinç sistemleri ve yük kaldırma ekipmanları  depolarda,liman,inşaat,depolama, depolardave bir çok yerde kullanılmaktadır. Hem işimizi hemde iş tasarrufu sağlayan yük kaldırma ekipmanları günümüz teknolojileriyle üretilmiş olmakla birlikte tonajlı yüklere kaldar kaldırabilir.

Paslanmaz olan vinç sistemleri bakımları ve servisleri zamanında yapılması durumunda iş Potansiyelini arttırmakla birlikte iş kazalarını önemiş olursunuz. İş kazaları günümüzde artmsını nedeni vinç bakım ve Vinç servislerin zamanında yapılmaması ve makinaların hor kullanılması diyebiliriz.Bunların hepsine engel olmak için personellerin bilgilendirilmesi ve vinç sistemlerin kullanım klavuzuna göre kullanılması gerekmektedir.

Yaşanabilecek vinç kazaları hem size maddi hemde maneci sorumluluk yaratmaktadır. Maddi kazalara örnek olarak vinçin üzerindeki yükü düşürmesi, kırılması  veya yükün aşağı yukarı indirilmemesi zaman kaybı yaşatacaktır.Menevi kazalar ise personelin vincin altında kalması, sakatlanması, sakat kalması diyebiliriz. Yaşanabilecek her türlü kazalar firma imajına zarar vermektedir.

İşinizin yarım kalması firma imajını düşürmektedir. Söz verilen müşteriye geçikmeli olarak ürün yollamanız, onları kandırıyormuş hissi vermekle birlikte güven faktörlerinde sorun yaşamış olucaksınız. Bu olayların tümüne son vermek için Vinç bakımı, Vinç Servisine önem vermeniz gerekmektedir.

Aydinel Makina olaraktan teknik ekibimizle birlikte sizlere hem ürünü temin edip hemde vinç bakımı servisi alanında hizmet vermekten gurur duyarız.